Opslagstavlen

Nyheder og aktiviteter i Sejerø Golfklub:


Juni 2019

JAZZENDE GOLF


Af Kim Henningsen.

Golf er godt, jazzmusik er godt – men det er meget sjældent, at de to ting kombineres.
Men det gør en af Danmarks mindste golfklubber, Sejerø Golfklub, noget ved på lørdag, hvor golfbanen lægger areal til en Open Air-jazzkoncert.
På eftermiddagens program står Tin Roof Jazzband, mens New Jungle Quartet spiller op om aftenen – begge orkestre kan opleves på Sejerø Golfbane på gården Horsekær, hvor der ligger et naturligt teater i landskabet ned til en
lille sø.
Lørdag aften sejler en ekstra færge fra Sejerø til Havnsø kl. 22, så gæsterne kan opleve hele koncerten og nå hjem samme dag. Ved køb af billet til koncerten
er der reduceret pris på færgebillet, og i dagens anledning bliver der indsat gratis busser mellem færgen og Horsekær.

April 2019:

November 2018:

Sejerø kommer ikke på scenen i Herning, men klubben har alligevel fået meget ud af at være med i kampen om Danskernes Idrætspris 2018.

Foto: Sejerø Golfklub

Sejerø slået på målstregen

16/11 – 2018 | Henrik Søe

Det bliver ikke til nogen Idrætspris for Sejerø Golfklub i denne omgang. Efter et tæt opløb måtte den lille genopstandne golfklub nøjes med en flot andenplads i den regionale afstemning.

Sejerø Golfklub var nomineret blandt flere hundrede idrætsinitiativer i de otte P4-distrikter, og et dommerpanel belønnede den genopståede klub med en plads i den regionale finale. Her var Sejerø Golfklub i konkurrence med to øvrige sjællandske idrætsinitiativer og her måtte man altså se sig slået på målstregen af LBI Fodboldskole i Sorø, som er et initiativ for børn med diagnoser. Det var blot få procent, der skilte de tre finalister i den sjællandske P4-region, og Sejerø Golfklub opnåede 33 procent af stemmerne, mens LBI Fodboldskole vandt med 38 procent.

Trods den missede mulighed for at nå frem til den store finale i Herning, er man godt tilfredse i Sejerø Golfklub.  

– Vi blev slået af et meget sympatisk projekt, og vi er bare stolte over at være nået så langt. Det har været en sjov oplevelse, og vi er meget glade for den omtale, som nomineringen har givet os, siger Poul Skals, der er kasserer i Sejerø Golfklub.

En dommerkomité nedsat af Danmarks Idræts-Forbund skal nu barbere de otte regionale vindere ned til tre finalister og senere udpege den endelige vinder af Danskernes Idrætspris, der uddeles ved tv-showet SPORT 2018 i Herning den 5. januar. Udover æren er der 100.000 kroner til det vindende initiativ.


Sejerø Golfklub er nu med i slutspurten om Danskernes Idrætspris 2018

Foto: Sejerø Golfklub

Skal golfen på scenen i Herning?

Link til artiklen på golf.dk

06/11 – 2018 | Henrik Søe

Skal golfsporten have en pris ved det store tv-show SPORT 2018 i starten af det nye år? Sejerø Golfklub har ihvertfald taget et stort skridt i retning mod Boxen i Herning ved at gå videre til næste fase i kampen om Danskernes Idrætspris 2018.   

Sejerø Golfklub var den eneste golfklub blandt flere hundrede nominerede idrætsinitiativer i de otte P4-distrikter, og et dommerpanel har altså nu belønnet den genopståede klub med en plads i den regionale finale. Her er Sejerø Golfklub i selskab med to øvrige sjællandske idrætsinitiativer, som også har chancen for at vinde Danskernes Idrætspris.

– Det er vi meget glade for. Vi er stolte over, at vi er kommet igennem det første nåleøje og håber naturligvis, at så mange golfspillere som muligt vil stemme på os, så vi kan komme på scenen i Herning og give noget reklame til golfsporten, siger Poul Skals, der er kasserer i Sejerø Golfklub.  

Sejerø Golfklub er på landsplan blandt de sidste 24 initiativer, og nu er det op til danskerne at stemme på deres favoritter. Du kan læse mere om nomineringen af Sejerø Golfklub og afgive din stemme her. Der trækkes lod om billetter til tv-showet Sport 2018 i Herning blandt alle der afgiver en stemme. Afstemningen lukker fredag den 16. november kl. 9.

Vinderne i hvert P4 distrikt går videre til landsfinalen, hvor det er DIF’s bestyrelse, der først vælger tre finalister ud, og herefter afgør hvilket idrætsinitiativ, der skal vinde prisen. Den endelige vinder afsløres 5. januar 2019 ved tv-showet SPORT 2018. Ud over æren modtager det vindende projekt også 100.000 kr., der skal bruges til at styrke initiativet yderligere. Og de penge ville falde på et tørt sted i Sejerø Golfklub, hvor alt arbejde foregår på frivillig basis.

– Det ville være fantastisk for os med de 100.000 kroner, siger Poul Skals.


Oktober 2018:

Efter at have været lukket ned i en længere periode, genåbnede Sejerø Golfklub sidste år på en ny bane.               Foto: Thomas Rye

Golfklub normineret til pris

Kalundborg – 04. oktober 2018 kl. 16:42

Af Thomas Rye

Link til artiklen

Danskernes Idrætspris uddeles hvert år til årets bedste initiativ indenfor foreningsidrætten i Danmark.

Prisudelingen arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund og P4. I hver P4 region nomineres en række kandidater til prisen, hvoraf et lokalt dommerpanel udvælger en kandidat som går videre til at kæmpe om idrætsprisen, og i år er Sejerø Golklub blandt de seks nominerede på Sjælland.

– Klubbens tidligere bane, blev på grund af uenighed med udlejer, pløjet op. Så tog medlemmerne initiativ til at kontakte en anden lokal landmand, som gerne ville udleje arealer. Men at anlægge en golfbane på tæt på vandet, som der er overalt på Sejerø, krævede mange forhandlinger med myndigheder på grund af strandbeskyttelseslinjen, kommunen og naboer. Alt faldt på plads og medlemmerne gik i gang med etableringen. Alt ved egen arbejdskraft. I dag kan Sejerø Golfklub tilbyde »Danmarks (måske) smukkeste beliggende golfbane« En golfbane og klub som et aktiv for de lokale, sommerhusbeboerne og gæster på øen, lyder det i begrundelsen for hvor Sejerø Golfklub er indstillet til prisen.

I begrundelsen lægges der yderligere vægt på betydningen af en aktiv golfklub i et lille samfund, hvor golfklubben understøtter andre aktiviteter som for eksempel motionsløbet Sejerø Runden.

Af andre nominerede på Sjælland er Nykøbing Falster Håndboldklub, Øster Ulslev Boldklub, Alsted-Fjenneslev Idrætsforening, Fencing dragon-sport og Brøderup Karate Klub.


Det er muligt, at banen på Sejerø aldrig kommer til at huse en europatour-turnering, men udsigten er til gengæld i verdensklasse.

Foto: Google Maps

Genopstået klub i spil til fornem Idrætspris

Link til artiklen på Golf.dk

08/10 – 2018 | Henrik Søe

Da golfbanen på Sejerø i 2014 blev pløjet op som følge af uoverenstemmelser mellem klub og udlejer, gik klubbens hårde kerne af medlemmer straks i gang med planerne om at få etableret en ny bane et andet sted på øen.

Det lykkedes at finde et egnet markareal, som var blevet brugt til gæs, og efter en lang sej kamp for at få landzonetilladelse og dispensation fra strandbeskyttelseslinjen – og et års ventetid for at få afgjort en klagesag – kunne Sejerø Golfklub omsider åbne den nye bane i april 2017.

Initiativet i Sejerø Golfklub er nu blevet belønnet med en indstilling til Danskernes Idrætspris, der gives til et projekt, en aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Med prisen følger 100.000 kroner, og det er mange penge for en lille forening, hvor alle arbejdsopgaver i klubben løses 100 procent af frivillige – også selv om alle folk på arbejdsholdet efterhånden har rundet de 70 år.

– Vi har ikke én lønkrone i klubben, fortæller klubbens kasserer Poul Skals, som snart skal hjælpe sine frivillige klubkammerater med at rykke midlertidigt ud af klubbens klubhus.

Det meste af året har klubbens medlemmer til huse i det slagteri, som hører til jorden, men i næste uge skal grundens ejer, Sejerø Gæs, bruge slagteriet, og så må klubben rykke over i en container for en stund.

Med sin beliggenhed i “Udkants-Danmark” har klubben har været så heldige at kunne søge fondsmidler. Man har blandt andet fået 50.000 kroner af VeluxFondens afdeling for ældre aktive, så der kunne købes en ClubCar med lad, som nu bruges både som arbejdsvogn og almindelig golfbil.

– Og i sommer fik vi så 50.000 kr. i Ø-støtte og 25.000 kr. fra NordeaFonden, så vi kunne købe en ny brugt greenklipper, der er lidt bedre end den gamle. Vi har mange omkostninger på vedligehold af maskiner, og selv om vi i klubben har en pensioneret kemiprofessor på 80 år, som sidder og læser manualerne, så ville det være fantastisk for os med de 100.000 kroner, siger Poul Skals, der også kan berette, at ingen i klubben ved, hvem der har nomineret Sejerø Golfklub til Danskernes Idrætspris. 

Men uanset om man vinder eller ej, håber Poul Skals og resten af klubben på, at nomineringen kan give lidt omtale, så folk igen får øjnene op for, at der findes en golfbane på Sejerø.

– Der er mange, som ikke er klar over, at vi har fået etableret en ny bane herovre, siger han.

Klubben har fra starten nydt stor opbakning fra hovedparten af de blot 340 fastboende indbyggere. En række Sejerø-landmænd hjalp til med at pløje, harve og så græsset. Og da græsset var kommet op, kunne de 65 medlemmer så endelig spille golf på den bane, som de kalder “Danmarks (måske) smukkest beliggende golfbane”.

Samtlige af banens ni huller har udsigt over vandet, og der er kig til både Samsø, Sjællands Odde og Sejerøbugten. Og så betyder det intet, at den med sine bare 1.690 meter aldrig bliver nogen mesterskabsbane. Der er andre ting, der er langt mere vigtige.  

Golfklubben er således Sejerøs eneste organiserede udendørssport på Sejerø, og dermed til glæde for såvel øens indbyggere, sommerhusgæster og turister. Banen havde i 2017 besøg af 150 gæster, hvoraf 48 havde købt en af de to golfpakker, som Sejerø-borgerne har skruet sammen. Den billigste koster 450 kroner og indeholder færgebillet til 1 person – Havnsø-Sejerø og retur, greenfee og træningsbolde, frokost på Restaurant Sejerø eller serveret på banen – samt transport til og fra færgen. Og det var firehundredeoghalvtreds…

– Når der kommer gæster, aftaler vi indbyrdes, hvem der henter ved færgen. Og hvis der er tid, giver vi dem også lige en sightseeing på øen. Vi lægger meget vægt på det sociale, og golfklubben skaber et stort sammenhold på øen. I morges var vi eksempelvis et par stykker, der mødtes for at hejse flaget til ære for Lucas Bjerregaard. Og senere i dag skal vi mødes derude igen for at tage flaget ned igen, siger Poul Skals.

Sejerø Golfklub er den eneste golfklub, der er nomineret i de otte P4-distrikter. Nu skal dommerne afgøre, hvem af de nominerede, der går videre i kampen om prisen, og fra den 5. november kan du stemme på det projekt eller initiativ, som du synes skal have Danskernes Idrætspris. Vinderen afsløres 5. januar 2019 ved tv-showet SPORT 2018.


Oktober 2018:

Sejerø Masters
Gennem sommeren har en del medlemmer deltaget i Sejerø Masters, der er en turnering,
hvor deltagerne skal indlevere scorekort for 72 huller inden udgangen af august. De fire
medlemmer med den bedste samlede score for de 7 gældende scorekort spiller hulspil
om at blive Mastersvinder.
Finalen stod mellem Helge Nørrevang og Ingvar Pedersen.
Vinder af Sejerø Masters 2018 blev Helge Nørrevang med 1 up på niende hul.


September 2018:

Til klubmesterskaberne den 8. september svigtede vejrguderne os og sørgede for en dag med regn og blæst. Vi var 15 deltagere, som trodsede vejret.

De glade klubmestre og runner ups 2018

Klubmestre blev:

Klubmesterskaber
Den 10. september afholdt vi klubmesterskaber

Damer
Marianne Rasmussen med Tove Arosin som runner up

Herrer A
Helge Nørrevang med Jan Enevoldsen som runner up.

Optakt til hygge

Mesterskabet blev afgjort på bedste score på de tre sidste huller

Herre B
Claus Buchardt med Poul Jakobsen som runner up

Om aftenen var der mesterskabsmiddag på Minigolfbanen med præmieuddeling. Her var medlemmernes partnere også inviteret, så de kunne opleve stemningen og hyggen i golfklubben.


Januar 2017:
Artikel om Grønt lys for golfbanen