Opslagstavlen

Nyheder og aktiviteter i Sejerø Golfklub:


Oktober 2022

Lørdag den 8.10.22 blev årets sidste golfmatch afviklet. Vinderne blev Jesper Lundgård og John Bruun. Nærmest flaget på hul 6 blev Ingvar Pedersen og længste drive på hul 9 blev Michael Marquart. Stort tillykke til de dygtige der blev begavet med lækkerier fra Lis Sylt. Fotografen havde fravær, men vi kender jo de flotte fyrer. Tak til Lis og Gert for jeres præmiesponsorat i år.

September 2022

Lørdag den 10.9. afholdt Sejerø Golfklub klubmesterskaber. I damerækken slagspil vandt Marie Jensen og i stableford vandt Conny Marquart. I herre A-rækken: slagspil vandt Jan Enevoldsen med Helge Nørrevang som runner up og i herre B-rækken: stableford vandt Brian Selle med Henrik Møller som runner up. Stort tillykke til vinderne. Præmierne var sponsoreret af Gert: Nyby trædrejeren med flotte pencils og dejlig vin af Per Jenster. Tak til Gert og Per.
Dagen sluttede med mesterskabsmiddag på Café Mini. Tak til alle for en hyggelig dag og aften.

August 2022

Årets finale i Masters turnering blev afviklet lørdag den 3.9.22.
Vinder blev Jan Enevoldsen, men først efter en lodtrækning med spillernes navne i en “bowle”, hvor Helge og John samt Jan og Bo skulle mødes. Begge semifinaler blev afgjort på hul 8. Finalen skulle så stå mellem Jan og John og her blev det først afgjort på 10. hul (Bird Hill hullet) efter en spændende runde.
Stort tillykke til Jan. På fotoet ses John, som den glade nr. 2, overrække Jan pokalen og præmie sponsoreret af dagliBrugsen.
Tak for en hyggelig dag.
Kan være et billede af 2 personer og folk, der står
Kan være et billede af 6 personer og udendørs
Dansk Golf Union har i sommer efterlyst medlemmer der gør en ekstra frivillig indsats for deres klub.
Der er nu blandt 186 klubber og 165.000 medlemmer udvalgt 12 “golfere”, og en af disse 12 blev Sejerø Golfklubs næstformand John Bruun.
Et stort tillykke til John for denne hæder. I 2021 blev John hædret som årets idrætsleder i Kalundborg Kommune.
Så nu kommer Sejerø og Sejerø Golfklub på hele Danmarkskortet.
Den 7.9.2022 skal John og de 11 andre fejres i Odense og bl.a. spille golf med Danmarks landsholdsspillere.???️‍♂️⛳??
Den 16.8.2022 blev der lavet et Hole-in One på hul 2 af Hans-Erik Geissler med Ingvar som markør. Stort tillykke til Hans-Erik. Hul 2 er sponsoreret af Sejerø Gæs.
Kan være et billede af 2 personer, folk, der står og udendørs
Årets Høstmatch blev afviklet lørdag den 13.8. i fantastisk vejr og med ligeså deltagere. Turneringen blev vundet af Jan og Per J. med Birgit og Per M. som runner up. Længste drive på hul 9 og nærmest flaget på hul 6 blev begge dele også vundet af Jan. Alle præmierne var lækkerier sponsoreret af Lis “Sylt” i Mastrup. Så tak til Lis og god appetit til vinderne. Samtidig kunne Søren afslører, at han i sommer havde lavet Hole-in-one på hul 6, så det blev også fejret. Stort tillykke til Søren og tak for skænken.
Kan være et billede af 4 personer, folk, der står og udendørs
Så fik golfklubben endelig en “Driving Range” bane i form af 2 slagbure, som i dag den 8.8.2022 blev indviet af klubformand Helge og baneformand Jan.
Stor tak til Nordea-fonden som gjorde det økonomisk muligt og til Jens Hougaard som klarede jordarbejdet.
Kan være et billede af 2 personer og græs

Juli 2022

Og så kom vi igen i medierne. Denne gang i TV2 Øst. Se indslag her:
I går den 11.7. havde vi Sjov Sommergolf med rigtig mange deltagere. Tak til jer alle sammen for en dejlig dag, håber at vi ses en anden gang på golfbanen.

Mange hilsner Sejerø Golfklub.

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.
Fredag den 2.juli holdt golfklubben “Solnedgangsgolf”.
Vi begyndte med lækre hotducks fra Horsekær og herefter spillede vi 4 huller, hvor der også blev tid til at “botanisere” lidt. Så var der præmieoverrækkelse med præmier til alle og til slut op på Stenkishøjen for at se solen gå ned kl. 22.03 efter en hyggelig aften.
Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.
Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Juni 2022

Sejerø Golfklub nu i TV-vestsjælland
Klik på Golf med Gitte på Sejerø.
Måske kommer vi også i TV2Øst søndag den 3.juli kl. 19.30

2656 Golf med Gitte på Sejerø

Se indslaget her: (399) TV Vestsjælland – YouTube / (399) 2656 Golf med Gitte på Sejerø – YouTube

Maj 2022

I dag mandag den 30. maj havde vi besøg af Gitte og Mathilde fra TV-vestsjælland. Efter interviews gik vi en tur på golfbanen. Sidse vandt hul 2 med et par, vi andre (bl.a. John og Poul) ledte efter bolden i roughen. Nu glæder vi os til at se udsendelsen.
Så blev maj machen afviklet i rigtig golfvejr: Behagelig temperatur og god vind.
Dagens vindere blev Birgit og Allan, runner up blev Ingvar og Michael. Længste drive blev Kirsten og nærmest hullet blev Allan. Der var præmier til alle 6, nemlig lækre sager fra Lis “sylt”. Tak til sponsor og turneringsudvalget v/John for et vellykket arrangement og til alle deltagerne for en hyggelig dag.
Som det ses på billedet, kan vi godt bruge nogle flere havemøbler, så hvis ……
PS: Vinen var skænket af klubben.

Oktober 2021

Årets afslutningsmatch blev afviklet i lørdags og den blev vundet af Sidse Nørrevang og Per Eskildsen. Et stort tillykke til jer, præmierne var sponsoret af Dagli Brugsen og GOMS Service og Frisør. Nu glæder vi os til nye turneringer i 2022.

Kan være et billede af en eller flere personer og folk, der står

September 2021

Sejerø Golfklub – indvielse af nyt klubhus

Så blev Sejerø Golfklubs nye klubhus i dag officielt indviet i strålende solskin og med deltagelse af mange glade medlemmer, gæster og sponsorer.

Klubmesterskaber 2021:

 Årets klubmesterskaber blev afviklet i et rigtigt dejligt vejr, og det blev en spændende og hyggelig dag.
I damerækken blev Marie Jensen klubmester i slagspil med en flot score på 39 slag. Runner up blev Kirsten Kristiansen. I stableford rækken blev Sidse Nørrevang klubmester med 25 point, mens Marianne Rasmussen blev runner up.
I A: herrerækken(slagspil over 18 huller) blev Jan Enevoldsen klubmester, mens Helge Nørrevang i år måtte “nøjes” med 2. pladsen. Det blev en spændende match, hvor de 2 dygtige spillere lå meget tæt, men hvor Jan på de sidste huller fik styr på nerverne og trak fra og til aller sidst kunne sænke sit sidste put til en imponerende score på 66 slag.
I B:herrerækken (stableford) blev Niels-Erik Pedersen (Niller) klubmester med 24 point, mens Poul Skals fik en flot 2. plads (der var 2 deltagere).
STORT tillykke til alle vinderne som fik deres præmier overrakt ved festmiddagen om aftenen på Café Mini.

Sejerø Golfklub – Årets idrætsleder i Kalundborg Kommune

På fotoet ses John få overrakt prisen på Solskinspladsen i Kordilgade af udvalgets formand Jørgen Rud.

August 2021

Sejerø Masters 2021
Kampen om Sejerø Master 2021 trofæet kommer til at stå mellem Allan Blas Pedersen (166 point), Jan Enevoldsen (161 point),  Helge Nørrevang (156 point) og Jesper Lundgård Nielsen (148 point).
Vinder af Sejerø Masters 2021 blev Allan Blas Pedersen.

 

 

 

 

Juli 2021
Sejerø Golfklub – Solnedgangsgolf
Tak for en fin aften med god stemning og flot spil. Stort tillykke til de dygtige vindere, Jan og Ingvar med 13 slag og Marie med 14, herudover kom Ingvar (igen) nærmest flaget på hul 6. Tak til turnerings- og festudvalget.

Som det ses af nedennævnte foto vinder og taber vi med samme sind i Sejerø Golfklub.

Maj 2021

Klubhus:
Efter en lang og hyggelig dag fik vi i dag rejst væggene og sat tagspær op på vores nye klubhus, så der efterfølgende kunne holdes rejsegilde med pølser, øl og vand, som det fremgår af vedh. fotos.
Nu skal vi så i gang med bl.a. at beklæde huset og lægge tag på. Huset bliver malet i svenskrødt og taget males sort.

Vores “materialesponsor” Sven Erik mødte kl. 06.00 og var der også, da vi andre gik hjem kl. 17.00. I morgen fredag er Sven Erik klar igen kl. 06.00, blot til orientering.

Oktober 2020

 

 

 

Finalen i årets Masters turnering der stod mellem Helge og Jan, blev afholdt den 1.10. med Jan  som vinder af Sejerø Masters 2020.
En flot finale som blev overværet af mange klubmedlemmer, der fulgte med hele vejen rundt og til sidst med præmieoverrækkelse og champagne.
En turneringsafvikling som absolut fortjener en gentagelse i 2021

September 2020
Årets klubmesterskaber blev afviklet med 25 deltagere og klubmestre i damer/slagspil blev Anne Marie Olsen, i damer/stableford Birgit Juul Jørgensen og hos herrerne blev Helge mester i slagspil og Niller i stableford
.
Efter klubmesterskaberne holdt vi præmieoverrækkelse og middag med følge på Café Mini, igen en hyggelig dag og aften.

Juli 2020
Den 17.juli afholdt vi Solnedgangsgolf for 32 deltagere, hvor vi også havde en rigtig dejlig aften med sol, humør og hygge.

Juni 2020

Februar 2020


Sejerø Golfklub har lagt banen ind på PlayStation, så alle kan spille den fra sofaen – og forhåbentlig få lyst til at spille den i virkeligheden.

Foto: Sejerø Golfklub

Nye veje: Klub bruger PlayStation som lokkemad

17/02 – 2020 | Henrik Søe

Der findes mange måder at markedsføre sin bane på, når man gerne vil lokke gæster til. I Sejerø Golfklub har man taget en af de mere utraditionelle metoder i brug. Klubben har nemlig valgt at bruge PlayStation til at gøre opmærksom på klubbens eksistens.
I spillet “The Golf Club” er det muligt at designe sin egen bane og lægge den ud, så den er kan spilles af online-spillere over hele verden. Emil Skals, en af klubbens medlemmer, har med hjælp fra Google Maps, højdekurver fra kommunens digitale kort og klubbens egen baneguide designet 9-hullers banen på øen i Kattegat. Og gjort den tilgængelig for alle brugere af spillet.
– Det er stort set som at være der selv. Man kan endda høre havets brusen, mågernes skræppen og se naboens køer, fortæller klubbens kasserer Poul Skals, der i øvrigt er far til PlayStation-designeren.
Spillet blev gjort tilgængeligt på PlayStation den 31. december, og spillere fra England, Tyskland, Frankrig, Grækenland, Canada og Australien har allerede spillet på den “virtuelle” bane.
– En af dem har endda spillet den to gange, siger Poul Skals.
– Oprindeligt tænkte vi, at det nok kun blev os medlemmer i Sejerø Golfklub, som ville bruge den, men med “fremmede” spillere, som allerede har fundet banen, vil vi nu lokalt gøre mere ud af markedsføringen, siger Poul Skals.

Klubben vil nu vil gøre opmærksom på klubbens digitale tilstedeværelse i opslag på færgen, på klubbens hjemmeside og i Sejerø Beboerblad, som kommer ud til alle øens mange sommerhusgæster.
– Så kan vi håbe, at det skaber interesse for at komme ud og spille på den rigtige bane, siger han.

Poul Skals er ikke klar over, om andre klubber i Danmark har gjort noget lignende, men han vil gerne give ideen videre.
–  Vi vil jo alle sammen gerne vil have nye medlemmer – og især de yngre af slagsen. Og jeg må indrømme, at jeg har fået lyst til at spille på baner i det virkelige liv, nu hvor jeg har prøvet dem på PlayStation, siger Poul Skals, som også fortæller, at han – på Playstation – har sat ny banerekord ved at gå banen i 28 slag.
– Nu glæder jeg mig til at komme ud og gøre det samme på banen i virkeligheden, siger han.

PlayStation-spillet “The Golf Club 2019” koster 119 kroner. Sejerø Golfklub kan findes under navnet Sejeroe Golf Club.

Klubben har brugt kommunens kort for at få de rigtige højdekurver med i spillet. 

November 2019

Sejerø Golfklub er genopstået fra de døde.

Når der er gæslinger i proshoppen

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Dansk Golf 4/2019 og på golf.dk

Hvis der på Sejerø sidder to mennesker og diskuterer, kan man være sikker på, at der er tre meninger om en sag. Sådan lyder et mundheld på den lille ø i Kattegat. Og måske er der noget om snakken.

For i hvert fald gik der skuddermudder i samarbejdet mellem Sejerø Golfklub og den lokale landmand, som lagde jord til de ni huller, som øens golfspillere havde boltret sig på siden 2008.

Efter flere års nyttesløs tovtrækning endte det hele med, at øens bane i 2014 blev pløjet op og omlagt til landbrugsjord. En hård kerne af medlemmer havde dog ikke i sinde at opgive drømmen om en golfbane, og de gik straks i gang med planerne om at få etableret en ny bane et andet sted på øen.

Det lykkedes at finde et egnet markareal, som var blevet brugt til gæs, og efter en lang, sej kamp for at få landzonetilladelse og dispensation fra strandbeskyttelseslinjen – og et års ventetid for at få afgjort en klagesag – kunne Sejerø Golfklub omsider åbne den nye bane i april 2017.

Dansk Golf satte sig for at undersøge, hvad ildsjælene på Sejerø havde fået stablet på benene. Og her skruer vi tiden tilbage til en varm sommerdag i juni måned.

Vi parkerer bilen på havnen i Havnsø og går ombord. Der er pænt med passagerer denne sommerdag, og flere af de rejsende kigger med undren på de fire golfbags, der er stablet op i hjørnet af færgens cafeteria. Der er tydeligvis flere ornitologer end golfspillere ombord.

Efter en times behagelig sejlads bliver vi på Sejerø mødt af Jens og Poul, klubbens formand og kasserer. De står og vinker på havnen og er klar til at fragte os til golfbanen. Og der er ikke tale om særbehandling. Sådan fungerer det for alle de golfspillere, der ligesom os har bestilt en golfpakke til 450 kroner med færgeoverfart tur/retur, transport til og fra golfbanen, en runde golf og en frokost.

– Når vi får gæster over, aftaler vi indbyrdes, hvem der henter ved færgen. Og hvis der er tid, giver vi dem også lige en sightseeing, lyder det fra Poul.

Så hvis man gerne vil snuse til oplevelsen af at være tour-spiller og blive hentet af en courtesy car, så er det på Sejerø, det foregår.

Vi smider vores bags op på traileren, og den korte vej til golfbanen er samtidig en lille guidet tur og en snak om Sejerø.

–  Der er mange, som ikke er klar over, at vi har fået en ny golfbane, siger Poul Skals, der fungerer som klubbens kasserer.

PROSHOP OG SLAGTEBÆNK

Vi ankommer til golfbanen og får en lille rundvisning. Et af klubbens trofaste medlemmer sidder og nyder en kold øl ved bord-bænkesættet foran staldbygningen, der er delvist indrettet som klubhus. Her er køleskab med kolde øl og rosé, kaffemaskine, scorekort, brugte bolde til salg, trolleys og forskellige brochurer og informationsmaterialer. En anelse mere spartansk end de fleste klubber i landet, men det afholder ikke Poul og Jens fra at omtale det som “proshopppen”.

På andre områder skiller klubhuset sig dog markant ud. For længere tilbage i rummet står der også slagtemaskiner. Golfbanens arealer er nemlig ejet af den lokale gåsefarmer og fungerer derfor også som slagteri. Så en gang om året flytter golfklubben hele “administrationen” ud i en container for at gøre plads til slagtningen af gæssene. De tøffer lige nu rundt som gæslinger i en lade lidt væk fra hovedbygningen. Her skal de fedes op til mortens aften og jul, men på denne varme sommerdag er de mere nuttede end appetitvækkende.

GOLF SOM DET VAR

Vi er til gengæld blevet sultne efter golf. Så vi gør os klar til at prøve kræfter med banen og begiver os de få hundrede meter ned mod første teested. Det står hurtigt klart, at der ikke er tale om en bane med det store anlægsbudget. De små hårde greens består af tromlet jord, og græsset er mere ujævnt og langhåret, end man normalt oplever.  Men charmen fornægter sig ikke. Banen er kun to år gammel og anlagt på økologisk jord, som ikke må gødes. Og man kan næsten forestille sig, at det var sådan, banerne så ud i Skotland for flere hundrede år siden. Golf, som det var. Og golf som det er, Sejerø-style.

De fleste af klubbens ni nye huller byder på udsigt over vandet, og der er kig til både Samsø, Sjællands Odde og Sejerøbugten. Og så betyder det mindre, at den med sine små 1.700 meter aldrig bliver nogen mesterskabsbane. Golfbanen danner ramme om noget, der er meget vigtigere end hurtige greens og prestigefyldte turneringer. Golfklubben er Sejerøs eneste organiserede udendørs-sport og fungerer dermed som en uhyre vigtig social pulsåre for de 65 medlemmer, der er rekrutteret ud fra et grundlag af 340 fastboende og 1.100 landliggere.

Da banen skulle anlægges, allierede man sig med en flok lokale landmænd, som på skift dukkede op for at pløje, harve, tromle og så græs ud fra de streger, som klubben havde tegnet i samarbejde med DGU’s banekonsulent. Og i 2017 kunne medlemmerne slå de første slag på den nye bane, men de lokale golfspillere havde naturligvis også fundet en løsning i de år, hvor man ikke havde nogen golfbane.

– Vi skulle gøre et eller andet for at holde folk fast. Et af vores tidligere – nu desværre afdøde – medlemmer havde heldigvis lidt jord, som vi kunne låne. Så vi lavede fire huller med 225 meter den ene vej, 200 meter tilbage og to gange 150 meter på skrå. Vi fik dispensation fra DGU, og vi lavede turneringer. Vi opkrævede 500 kroner i kontingent i året, og der var kun to, der meldte sig ud. Der var stor opbakning, fortæller Poul Skals, da vi efter runden sætter os ned på det hyggelige cafeteria ved Sejerø Minigolf for at spise frokost og få en snak om fremtiden.

Gennemsnitsalderen på Sejerø er i den høje ende, og meget sigende har plejehjemmet status som øens største arbejdsplads. Med bare 10 børnefamilier og 20 skolebørn er det ikke nogen nem opgave at rekruttere juniorer til golfklubben – eller for den sags skyld stable et fodboldhold på benene.

Alle arbejdsopgaver i klubben løses 100 procent af frivillige – også selv om alle folk på arbejdsholdet efterhånden har rundet de 70 år. Fårene, der sørger for at afgræsse rough-områderne, er dog yngre modeller.

 

HVAD MED FREMTIDEN?

Fremtiden er noget man bekymrer sig om – både i det lille samfund og den lille golfklub.

Stort set alle unge flytter væk fra øen for at studere, og tilflytterne er i store træk ældre, der gerne vil nyde deres otium i rolige omgivelser.

– Du kan vælge at involvere dig – og du kan vælge at passe dig selv og sidde og kigge ud over vandet og læse dine bøger. Det får du også lov til, siger Poul Skals, der ikke overraskende selv hører til den gruppe, som engagerer sig i at udvikle lokalsamfundet på Sejerø.

– Der bliver gjort meget i forskellige udvalg og ø-råd for at lokke yngre familier til øen, og det er ikke huspriserne, der afskrækker, fortæller han.

Der er lagt en strategiplan for Sejerø, som blandt andet har fået fibernet, og nu kæmpes der for bedre mobildækning til øen for at gøre det nemmere at skabe hjemmearbejdspladser. Der arbejdes også på at ændre færgetiderne for at hjælpe pendlerne, ligesom der også er blevet vedtaget en stor plan, som skal skabe nyt liv på havnen.

Og nu har Sejerø jo også en golfbane som et ekstra aktiv for både tilflyttere og turister. Det er dog ikke for golfens skyld alene, at man skal besøge øen. Det skal man gøre, hvis man gerne vil have en storslået naturoplevelse, mærke den helt specielle ø-stemning, hvor tiden står stille og ingen har behov for at låse døre på hverken huse eller biler.

Og det skal man gøre, hvis man vil opleve, hvad der kan ske, når en gruppe ildsjæle sætter sig noget for. Og som bonus spille en anderledes runde golf – helt uden kø – og møde nogle mennesker af den hyggelige og charmerende slags.

Det vil vi gerne kalde en sejr for Sejerø.

September 2019

Sejerø Masters

Gennem sommeren er der blevet spillet til Sejerø Masters
Finalen stod mellem Helge Nørrevang og John Bruun.
Vinder af Sejerø Masters 2019 blev John Bruun med 1 up på niende hul.

August 2019

Klubmesterskaberne:

Årets klubmesterskaber med følgende resultat:
A-rækken blev vundet af Jan Enevoldsen med Helge Nørrevang som runner up
B-rækken blev vundet af Poul Jacobsen med Eivind Dalsgård som runner up
Dame-rækken blev vundet af Marianne Rasmussen med Birgit Juul Jørgensen som runner up


Stort tillykke til vinderne. Fejring og overrækkelse af præmier blev foretaget på Cafe Mini, hvor vi hyggede os med dejlig mad og godt selskab.

Juni 2019

JAZZENDE GOLF


Af Kim Henningsen.

Golf er godt, jazzmusik er godt – men det er meget sjældent, at de to ting kombineres.
Men det gør en af Danmarks mindste golfklubber, Sejerø Golfklub, noget ved på lørdag, hvor golfbanen lægger areal til en Open Air-jazzkoncert.
På eftermiddagens program står Tin Roof Jazzband, mens New Jungle Quartet spiller op om aftenen – begge orkestre kan opleves på Sejerø Golfbane på gården Horsekær, hvor der ligger et naturligt teater i landskabet ned til en
lille sø.
Lørdag aften sejler en ekstra færge fra Sejerø til Havnsø kl. 22, så gæsterne kan opleve hele koncerten og nå hjem samme dag. Ved køb af billet til koncerten
er der reduceret pris på færgebillet, og i dagens anledning bliver der indsat gratis busser mellem færgen og Horsekær.

November 2018:

Sejerø kommer ikke på scenen i Herning, men klubben har alligevel fået meget ud af at være med i kampen om Danskernes Idrætspris 2018.

Foto: Sejerø Golfklub

Sejerø slået på målstregen

16/11 – 2018 | Henrik Søe

Det bliver ikke til nogen Idrætspris for Sejerø Golfklub i denne omgang. Efter et tæt opløb måtte den lille genopstandne golfklub nøjes med en flot andenplads i den regionale afstemning.

Sejerø Golfklub var nomineret blandt flere hundrede idrætsinitiativer i de otte P4-distrikter, og et dommerpanel belønnede den genopståede klub med en plads i den regionale finale. Her var Sejerø Golfklub i konkurrence med to øvrige sjællandske idrætsinitiativer og her måtte man altså se sig slået på målstregen af LBI Fodboldskole i Sorø, som er et initiativ for børn med diagnoser. Det var blot få procent, der skilte de tre finalister i den sjællandske P4-region, og Sejerø Golfklub opnåede 33 procent af stemmerne, mens LBI Fodboldskole vandt med 38 procent.

Trods den missede mulighed for at nå frem til den store finale i Herning, er man godt tilfredse i Sejerø Golfklub.  

– Vi blev slået af et meget sympatisk projekt, og vi er bare stolte over at være nået så langt. Det har været en sjov oplevelse, og vi er meget glade for den omtale, som nomineringen har givet os, siger Poul Skals, der er kasserer i Sejerø Golfklub.

En dommerkomité nedsat af Danmarks Idræts-Forbund skal nu barbere de otte regionale vindere ned til tre finalister og senere udpege den endelige vinder af Danskernes Idrætspris, der uddeles ved tv-showet SPORT 2018 i Herning den 5. januar. Udover æren er der 100.000 kroner til det vindende initiativ.


Sejerø Golfklub er nu med i slutspurten om Danskernes Idrætspris 2018

Foto: Sejerø Golfklub

Skal golfen på scenen i Herning?

Link til artiklen på golf.dk

06/11 – 2018 | Henrik Søe

Skal golfsporten have en pris ved det store tv-show SPORT 2018 i starten af det nye år? Sejerø Golfklub har ihvertfald taget et stort skridt i retning mod Boxen i Herning ved at gå videre til næste fase i kampen om Danskernes Idrætspris 2018.   

Sejerø Golfklub var den eneste golfklub blandt flere hundrede nominerede idrætsinitiativer i de otte P4-distrikter, og et dommerpanel har altså nu belønnet den genopståede klub med en plads i den regionale finale. Her er Sejerø Golfklub i selskab med to øvrige sjællandske idrætsinitiativer, som også har chancen for at vinde Danskernes Idrætspris.

– Det er vi meget glade for. Vi er stolte over, at vi er kommet igennem det første nåleøje og håber naturligvis, at så mange golfspillere som muligt vil stemme på os, så vi kan komme på scenen i Herning og give noget reklame til golfsporten, siger Poul Skals, der er kasserer i Sejerø Golfklub.  

Sejerø Golfklub er på landsplan blandt de sidste 24 initiativer, og nu er det op til danskerne at stemme på deres favoritter. Du kan læse mere om nomineringen af Sejerø Golfklub og afgive din stemme her. Der trækkes lod om billetter til tv-showet Sport 2018 i Herning blandt alle der afgiver en stemme. Afstemningen lukker fredag den 16. november kl. 9.

Vinderne i hvert P4 distrikt går videre til landsfinalen, hvor det er DIF’s bestyrelse, der først vælger tre finalister ud, og herefter afgør hvilket idrætsinitiativ, der skal vinde prisen. Den endelige vinder afsløres 5. januar 2019 ved tv-showet SPORT 2018. Ud over æren modtager det vindende projekt også 100.000 kr., der skal bruges til at styrke initiativet yderligere. Og de penge ville falde på et tørt sted i Sejerø Golfklub, hvor alt arbejde foregår på frivillig basis.

– Det ville være fantastisk for os med de 100.000 kroner, siger Poul Skals.


Oktober 2018:

Efter at have været lukket ned i en længere periode, genåbnede Sejerø Golfklub sidste år på en ny bane.               Foto: Thomas Rye

Golfklub normineret til pris

Kalundborg – 04. oktober 2018 kl. 16:42

Af Thomas Rye

Link til artiklen

Danskernes Idrætspris uddeles hvert år til årets bedste initiativ indenfor foreningsidrætten i Danmark.

Prisudelingen arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund og P4. I hver P4 region nomineres en række kandidater til prisen, hvoraf et lokalt dommerpanel udvælger en kandidat som går videre til at kæmpe om idrætsprisen, og i år er Sejerø Golklub blandt de seks nominerede på Sjælland.

– Klubbens tidligere bane, blev på grund af uenighed med udlejer, pløjet op. Så tog medlemmerne initiativ til at kontakte en anden lokal landmand, som gerne ville udleje arealer. Men at anlægge en golfbane på tæt på vandet, som der er overalt på Sejerø, krævede mange forhandlinger med myndigheder på grund af strandbeskyttelseslinjen, kommunen og naboer. Alt faldt på plads og medlemmerne gik i gang med etableringen. Alt ved egen arbejdskraft. I dag kan Sejerø Golfklub tilbyde »Danmarks (måske) smukkeste beliggende golfbane« En golfbane og klub som et aktiv for de lokale, sommerhusbeboerne og gæster på øen, lyder det i begrundelsen for hvor Sejerø Golfklub er indstillet til prisen.

I begrundelsen lægges der yderligere vægt på betydningen af en aktiv golfklub i et lille samfund, hvor golfklubben understøtter andre aktiviteter som for eksempel motionsløbet Sejerø Runden.

Af andre nominerede på Sjælland er Nykøbing Falster Håndboldklub, Øster Ulslev Boldklub, Alsted-Fjenneslev Idrætsforening, Fencing dragon-sport og Brøderup Karate Klub.


Det er muligt, at banen på Sejerø aldrig kommer til at huse en europatour-turnering, men udsigten er til gengæld i verdensklasse.

Foto: Google Maps

Genopstået klub i spil til fornem Idrætspris

Link til artiklen på Golf.dk

08/10 – 2018 | Henrik Søe

Da golfbanen på Sejerø i 2014 blev pløjet op som følge af uoverenstemmelser mellem klub og udlejer, gik klubbens hårde kerne af medlemmer straks i gang med planerne om at få etableret en ny bane et andet sted på øen.

Det lykkedes at finde et egnet markareal, som var blevet brugt til gæs, og efter en lang sej kamp for at få landzonetilladelse og dispensation fra strandbeskyttelseslinjen – og et års ventetid for at få afgjort en klagesag – kunne Sejerø Golfklub omsider åbne den nye bane i april 2017.

Initiativet i Sejerø Golfklub er nu blevet belønnet med en indstilling til Danskernes Idrætspris, der gives til et projekt, en aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Med prisen følger 100.000 kroner, og det er mange penge for en lille forening, hvor alle arbejdsopgaver i klubben løses 100 procent af frivillige – også selv om alle folk på arbejdsholdet efterhånden har rundet de 70 år.

– Vi har ikke én lønkrone i klubben, fortæller klubbens kasserer Poul Skals, som snart skal hjælpe sine frivillige klubkammerater med at rykke midlertidigt ud af klubbens klubhus.

Det meste af året har klubbens medlemmer til huse i det slagteri, som hører til jorden, men i næste uge skal grundens ejer, Sejerø Gæs, bruge slagteriet, og så må klubben rykke over i en container for en stund.

Med sin beliggenhed i “Udkants-Danmark” har klubben har været så heldige at kunne søge fondsmidler. Man har blandt andet fået 50.000 kroner af VeluxFondens afdeling for ældre aktive, så der kunne købes en ClubCar med lad, som nu bruges både som arbejdsvogn og almindelig golfbil.

– Og i sommer fik vi så 50.000 kr. i Ø-støtte og 25.000 kr. fra NordeaFonden, så vi kunne købe en ny brugt greenklipper, der er lidt bedre end den gamle. Vi har mange omkostninger på vedligehold af maskiner, og selv om vi i klubben har en pensioneret kemiprofessor på 80 år, som sidder og læser manualerne, så ville det være fantastisk for os med de 100.000 kroner, siger Poul Skals, der også kan berette, at ingen i klubben ved, hvem der har nomineret Sejerø Golfklub til Danskernes Idrætspris. 

Men uanset om man vinder eller ej, håber Poul Skals og resten af klubben på, at nomineringen kan give lidt omtale, så folk igen får øjnene op for, at der findes en golfbane på Sejerø.

– Der er mange, som ikke er klar over, at vi har fået etableret en ny bane herovre, siger han.

Klubben har fra starten nydt stor opbakning fra hovedparten af de blot 340 fastboende indbyggere. En række Sejerø-landmænd hjalp til med at pløje, harve og så græsset. Og da græsset var kommet op, kunne de 65 medlemmer så endelig spille golf på den bane, som de kalder “Danmarks (måske) smukkest beliggende golfbane”.

Samtlige af banens ni huller har udsigt over vandet, og der er kig til både Samsø, Sjællands Odde og Sejerøbugten. Og så betyder det intet, at den med sine bare 1.690 meter aldrig bliver nogen mesterskabsbane. Der er andre ting, der er langt mere vigtige.  

Golfklubben er således Sejerøs eneste organiserede udendørssport på Sejerø, og dermed til glæde for såvel øens indbyggere, sommerhusgæster og turister. Banen havde i 2017 besøg af 150 gæster, hvoraf 48 havde købt en af de to golfpakker, som Sejerø-borgerne har skruet sammen. Den billigste koster 450 kroner og indeholder færgebillet til 1 person – Havnsø-Sejerø og retur, greenfee og træningsbolde, frokost på Restaurant Sejerø eller serveret på banen – samt transport til og fra færgen. Og det var firehundredeoghalvtreds…

– Når der kommer gæster, aftaler vi indbyrdes, hvem der henter ved færgen. Og hvis der er tid, giver vi dem også lige en sightseeing på øen. Vi lægger meget vægt på det sociale, og golfklubben skaber et stort sammenhold på øen. I morges var vi eksempelvis et par stykker, der mødtes for at hejse flaget til ære for Lucas Bjerregaard. Og senere i dag skal vi mødes derude igen for at tage flaget ned igen, siger Poul Skals.

Sejerø Golfklub er den eneste golfklub, der er nomineret i de otte P4-distrikter. Nu skal dommerne afgøre, hvem af de nominerede, der går videre i kampen om prisen, og fra den 5. november kan du stemme på det projekt eller initiativ, som du synes skal have Danskernes Idrætspris. Vinderen afsløres 5. januar 2019 ved tv-showet SPORT 2018.


Oktober 2018:

Sejerø Masters
Gennem sommeren har en del medlemmer deltaget i Sejerø Masters, der er en turnering,
hvor deltagerne skal indlevere scorekort for 72 huller inden udgangen af august. De fire
medlemmer med den bedste samlede score for de 7 gældende scorekort spiller hulspil
om at blive Mastersvinder.
Finalen stod mellem Helge Nørrevang og Ingvar Pedersen.
Vinder af Sejerø Masters 2018 blev Helge Nørrevang med 1 up på niende hul.


September 2018:

Til klubmesterskaberne den 8. september svigtede vejrguderne os og sørgede for en dag med regn og blæst. Vi var 15 deltagere, som trodsede vejret.

De glade klubmestre og runner ups 2018

Klubmestre blev:

Klubmesterskaber
Den 10. september afholdt vi klubmesterskaber

Damer
Marianne Rasmussen med Tove Arosin som runner up

Herrer A
Helge Nørrevang med Jan Enevoldsen som runner up.

Optakt til hygge

Mesterskabet blev afgjort på bedste score på de tre sidste huller

Herre B
Claus Buchardt med Poul Jakobsen som runner up

Om aftenen var der mesterskabsmiddag på Minigolfbanen med præmieuddeling. Her var medlemmernes partnere også inviteret, så de kunne opleve stemningen og hyggen i golfklubben.


Januar 2017:
Artikel om Grønt lys for golfbanen